mandag den 25. oktober 2010

Igen er der dukket en brik op i historien om Kawamoto og hans mange malerier!
Denne gang kommer bidraget fra B.A.M. i Middelfart, der sammen med en fin beretning, har vedhæftet et foto af maleriet, som er gengivet i bedre kvalitet : HER.
Han fortæller bl.a. :

"Jeg læste på din blog om Kawamoto. Sjovt nok søgte jeg i sin tid efter filmen han var med i, fordi min far har et billede, som han er rigtig glad for, malet af Kawamoto.

Min far købte billedet i 1958 eller 59 på en udstilling, og han har fået fortalt, at det var et selvportræt af ham selv og hans kæreste Lise (Jeg kan nu se på din blog at det nok er Lise Bodin). Han gav kr. 1200, hvilket var ret mange penge dengang, da han tjente kr. 600 om måneden, men fik dog lov til at betale det over nogle gange.

Kawamoto boede vist på Østerbro, København. I hvert fald fortalte min far, at han lavede nogle skilte for et galleri i Nrd. Frihavnsgade (Han var dekoratør), hvor Kawamoto tit kom forbi med billeder, der stadig var våde, når han manglede penge!

Sjovt nok minder min fars billede rigtig meget om dit.... Selv rammen er den samme, bare på højkant og med lidt mere vind i håret, og uden broen i baggrunden."

En sjov historie, der har givet mig (.....og måske andre!) et stikord til at søge mere information. Er det mon muligt at finde frem til galleriet, der menes at være startet som cykelforretning, men siden blev lavet om til kunsthandel ?